11. Puračko ćaskanje: Očuvanje tradicije kroz gastro manifestaciju

0
105

Kulturno-umjetničko društvo Puračić organizuje 11. po redu “Puračko ćaskanje,” gastro manifestaciju koja je prerasla u pravu tradiciju. Već jedanaestu godinu zaredom, KUD “Puračić” okuplja brojna udruženja, kompanije, pojedince iz javnog života te predstavnike medija, koji se, uz ćaskanje i druženje, takmiče u pripremi puračke ćaske – prepoznatljivog tradicionalnog jela ovog kraja.

Organizatori se svake godine potrude obogatiti manifestaciju zanimljivim kulturno-zabavnim programom, a za najuspješnije takmičare pripremaju se vrijedne nagrade. Ova manifestacija ima za cilj zaštitu i promociju puračke ćaske, kao autentičnog jela koje nosi duh i tradiciju ovog kraja.

Jedanaesto “Puračko ćaskanje” biće održano u subotu, 28. septembra, od 10:00 do 16:00 sati na prostoru Pijaca-Park u Puračiću.

Puračko ćaskanje je prilika za uživanje u ukusnoj hrani i podsjetnik na važnost očuvanja tradicije. Ova manifestacija, koja okuplja ljude svih generacija, igra ključnu ulogu u očuvanju kulturne baštine Puračića ali i cijele BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime