Potpisan sporazum za realizaciju dva značajna infrastrukturna projekta u Srebreniku

0
81

Grad Srebrenik uskoro kreće sa realizacijom dva nova infrastrukturna projekta koja će značajno unaprijediti putnu povezanost lokalnih naselja sa centralnim dijelom grada. Jučer je gradonačelnik Srebrenika, Adnan Bjelić, potpisao sporazum sa JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona, čime je osigurana realizacija ovih važnih projekata.

Prvi projekat, vrijedan oko 200.000 KM, odnosi se na putno povezivanje naselja Lika i Kuga sa Ljenobudom. Ova dionica puta, od izuzetnog značaja za stanovnike, omogućit će lakši i brži pristup centralnim dijelovima Srebrenika. Osim naselja Lika i Kuga, ovaj put je od vitalnog značaja i za mještane Zahirovića i Kurtića, čime će cijela lokalna zajednica imati koristi od poboljšane putne infrastrukture.

Drugi projekat, vrijedan oko 100.000 KM, predviđa rekonstrukciju puta Bjelave – Kuge. Ova rekonstrukcija će osigurati kvalitetnije uslove za saobraćaj, čime će se unaprijediti povezivanje naselja i olakšati svakodnevni život lokalnog stanovništva.

“Upućujem zahvalnost JU Direkcija regionalnih cesta TK koja je i ove godine prepoznala značaj realizacije projekata i u našem Srebreniku. Zahvaljujem svima koji su svojim trudom i radom doprinijeli da se na području naše lokalne zajednice kontinuirano radi i gradi. Ovi projekti su još jedan korak ka unapređenju kvalitete života svih građana Srebrenika.” – istakao je gradonačelnik Adnan Bjelić.

Realizacija ovih projekata donijet će konkretne promjene za mještane ovih naselja, osiguravajući im bolju putnu infrastrukturu i poboljšanu saobraćajnu povezanost sa gradskim središtem.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime