Obilježavanje Dana Grada Lukavac: Svečana akademija i koncert Džejle Ramović

0
61

U Lukavcu će ove sedmice svečano biti obilježen Dan grada uz bogat i raznovrstan program. Obilježavanje počinje u srijedu, 18. septembra, u 10:30 sati polaganjem cvijeća na spomen-kosturnicu, centralno spomen-obilježje i spomenik žrtvama genocida u Srebrenici, čime će se odati počast herojima i nevinim žrtvama.

U 12:00 sati, u Centru za kulturu Lukavac, bit će održana svečana akademija povodom Dana grada. Akademija će okupiti brojne zvaničnike i građane, a u sklopu programa predviđena je dodjela zahvalnica Gradskog vijeća i gradonačelnika Lukavca onima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli napretku lokalne zajednice.

Nakon svečane ceremonije, u večernjim satima, obilježavanje Dana grada završava spektakularnim koncertom mlade i talentovane pjevačice Džejle Ramović, koji će biti održan u sportskoj dvorani Centra za kulturu s početkom u 20:00 sati. Publika će uživati u hitovima jedne od najpopularnijih regionalnih zvijezda.

“Ovaj dan je prilika da se prisjetimo svih onih koji su gradili temelje današnjeg Lukavca, ali i da zajednički pogledamo u budućnost. Kako je jednom rečeno, “grad nije samo kamenje i zgrade, već ljudi koji ga čine živim.” Lukavac, sa svojom bogatom historijom, zaslužuje da ga nastavimo graditi na temeljima zajedništva, kulture i napretka.” – poručuju organizatori.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime