Delegacija iz Srebrenika kod predsjednika Bećirovića. Obećana pomoć u rješavanju problema vodosnabdijevanja

0
179

Delegacija Grada Srebrenika, predvođena gradonačelnikom Adnanom Bjelićem i zamjenikom predsjedavajućeg Gradskog vijeća Nisvetom Sejdinovićem, posjetila je danas u Sarajevu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denisa Bećirovića.

Tokom sastanka, ključna tema razgovora bila je višedecenijski problem vodosnabdijevanja na području Srebrenika, s posebnim fokusom na naselja Tinja i Podorašje, koja su posebno pogođena nedostatkom pitke vode. U okviru sastanka dogovoreni su konkretni koraci ka rješavanju ovog problema.

Iako Predsjedništvo BiH nema direktne nadležnosti nad lokalnim pitanjima, predsjednik Bećirović je izrazio spremnost da pomogne kroz zagovaranje rješavanja višedecenijskog problema vodosnabdijevanja, koji opterećuje Srebrenik već duži niz godina. Njegova podrška i zalaganje na višim nivoima vlasti mogu značajno doprinijeti ubrzanju rješenja ovog problema.

Ova podrška otvara put ka trajnom rješavanju višedecenijskog problema vodosnabdijevanja i predstavlja značajan iskorak u realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata na području Grada Srebrenika.

Gradonačelnik Bjelić i zamjenik predsjedavajućeg Sejdinović zahvalili su se dr. Bećiroviću na nesebičnoj podršci, ističući kako je pomoć viših nivoa vlasti koja je ove godine bila značajnija nego ikad ranije, bila od ključnog značaja za ubrzanje projekata koji direktno utiču na kvalitet života građana Srebrenika.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime