Mahir Kešetović iz Srebrenika predstavljao BiH na 37. FIA Evropskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju u Parizu.

0
43

Reprezentacija BiH pod pokroviteljstvom BIHAMK-a učestvovala je na 37. Evropskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju (European Traffic Education Contest), u periodu od 19-22. septembra 2024. godine koje je održano u Parizu (Francuska).

Učenik Kešetović Mahir iz OŠ “Rapatnica” Srebrenik, Sara Dedić iz Konjica, Ajnur Hadžić iz Brčkog i Emina Muminović iz Gradačca činili su Reprezentaciju BiH. Ova manifestacija okuplja učenike iz različitih evropskih država kako bi se takmičili u simulacijama saobraćajnog svijeta, pružajući im priliku da pokažu svoje vještine i znanje o bezbjednosti u saobraćaju u sedam takmičarskih disciplina na tri različita poligona.

Po završetku takmičenja održana je svečana ceremonija proglašenja najboljih, a naša reprezentacija je u konkurenciji klubova zauzela 12. mjesto.

Za Mahirov uspjeh zaslužni su njegovi mentori, profesori razredne nastave Kavazović Fuad i Kavgić Nermina, zaposlenici OŠ “Rapatnica”.

Pored takmičarskog dijela, naši učesnici su imali jedinstvenu priliku da se druže sa vršnjacima iz različitih evropskih zemalja, razmijenili su iskustva i razvili nova prijateljstva.

Prioritet BIHAMK-a na ovom takmičenju jeste da djeca razmijene iskustva i da se druže sa učesnicima iz cijele Evrope, poboljšaju svoju vještinu snalaženja u svim saobraćajnim situacijama, te da im ovo takmičenje ostane u lijepom sjećanju, te smo sigurni da su naši mladi predstavnici ostavili dobar utisak na međunarodnoj sceni.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime