Srebrenik: Upriličena prezentacija snaga i sredstava Civilne zaštite, PVJ i VD dobrovoljnih vatrogasaca

0
54

Danas je u Srebreniku održana prezentacija snaga i sredstava Civilne zaštite, Profesionalne vatrogasne jedinice i Vatrogasnog društva dobrovoljnih vatrogasaca. Događaj je okupio brojne predstavnike privrednika, medija i javnosti, koji su imali priliku da se upoznaju s najnovijom opremom i tehnikom koja se koristi u svakodnevnim operacijama ovih službi.

Tokom prezentacije, poseban naglasak je stavljen na novi vatrogasni dom, čija je izgradnja u toku. Prikazana je oprema koja će značajno unaprijediti efikasnost u gašenju požara, spasavanju ljudskih života i imovine, kao i u pružanju pomoći u vanrednim situacijama. Grad Srebrenik je u toku ove godine uložio oko 300.000 KM u izgradnju vatrogasnog doma i opremanje struktura civilne zaštite.

Prisutni su imali priliku da izbliza vide najnovija vatrogasna vozila, zaštitnu opremu i druge tehničke resurse koji će biti korišteni u budućim operativnim akcijama. Stručnjaci iz ovih jedinica također su izveli nekoliko demonstracija, prikazujući kako moderna tehnologija i oprema funkcionišu u praksi.

Ovaj događaj je još jednom naglasio važnost kontinuirane modernizacije i ulaganja u vatrogasnu službu i civilnu zaštitu, čime se osigurava bolja zaštita stanovništva i smanjenje rizika od nesreća.

Novi vatrogasni dom, čija je izgradnja u završnoj fazi, predstavlja ključni infrastrukturni projekt, koji će dodatno poboljšati kapacitete za brzo i efikasno reagovanje u vanrednim situacijama.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime