Apoteka Jasmina Srebrenik: Još jedna gesta dobrote i humanosti

0
137

Apoteka Jasmina u Srebreniku već je postala simbol ne samo stručnosti i brige o zdravlju, već i humanosti, plemenitosti i saosjećanja. Vlasnica apoteke, Jasmina Slanjankić-Hasić, kontinuirano pomaže sugrađanima kroz brojne humanitarne akcije i inicijative, a najnovija gesta pokazuje da dobrotu i solidarnost stavlja na prvo mjesto.

Jasmina je odlučila pokrenuti još jednu akciju koja će zasigurno promijeniti živote mnogih. Svi oni koji nemaju nikakvih primanja i nisu u mogućnosti priuštiti potrebne lijekove mogu joj se obratiti za pomoć. U skladu s njenim pravilom anonimnosti, svaki sugrađanin koji je u teškoj situaciji može doći u apoteku, a Jasmina će se pobrinuti za troškove lijekova.

“Humanost nije nešto što se daje u velikim količinama, već kroz mala djela, svakodnevnu pažnju i razumijevanje prema potrebama drugih”, istakla je Jasmina. “Pomoći nekome u trenucima kada im je najpotrebnije nije samo čin ljubaznosti, to je obaveza nas kao društva.”

“Čovjek vrijedi onoliko koliko je spreman pomoći drugima.” Za Jasminu i njen tim, svakodnevno pružanje pomoći nije samo posao, već misija da se svakom pacijentu, bez obzira na materijalno stanje, pruži osjećaj dostojanstva i podrške.

Nije prvi put da Apoteka Jasmina pokazuje svoju predanost zajednici. Kroz protekle tri godine rada apoteke, organizovali su brojne akcije – od besplatnih savjetovanja i mjerenja pritiska do doniranja lijekova i osnovnih potrepština onima koji si to ne mogu priuštiti. Ljudi koji dolaze u apoteku Jasmina u Srebreniku znaju da će ovdje uvijek naći razumijevanje i pomoć.

“U vremenu kada je teško biti čovjek, najvažnije je da ne izgubimo vjeru u dobrotu”, dodala je Jasmina.

Dakle, svi oni koji su u potrebi i koji ne mogu kupiti lijek, mogu se obratiti Apoteci Jasmina, a Jasmina Slanjankić-Hasić sa svojim timom osigurat će da nitko ne ostane bez neophodne terapije.

“Sreća je jedina stvar koja se umnožava kada se dijeli.” Ova akcija je upravo to – dijeljenje sreće, nade i ljubavi s onima kojima je najpotrebnije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime