Najveća smotra stočarstva i sirijada u Gračanici 12. oktobra!

0
50

U cilju popularizacije govedarstva i razvijanja takmičarskog duha Zemljoradnička zadruga „Gračanka“ Gračanica u partnerstvu sa gradom Gračanica i opštinom Doboj Istok 12. oktobra planira održati jubilarnu Trinaestu izložbu stočarstva Gračanica i Doboj Istok 2024. Izložba će biti održana u Stjepan Polju, na nogometnom igralištu. U okviru manifestacije održati će se i III Gračanička sirijada na kojoj će učešće uzeti veći broj takmičara u pravljenju domaćeg suhog sira.

U skladu sa programskim aktivnostima zadrugari i kooperanti zadruge i drugi poljoprivredni proizvođači sa područja Gračanica i Doboj Istoka i ostalih susjednih gradova i opština Srebrenik, Gradačac, Živinice, Kalesija, Doboj, Tešanj, Tuzla, Lukavac i Žepče predstaviti će posjetiocima najkvalitetnija mliječna grla, rasplodne junice, mlade junice, žensku i mušku telad, ovnove, konje i druge proizvode sa naših područja.

Pored promocije izložba ima i takmičarski karakter.

Na navedenoj manifestaciji učestovat će i izlagači ostalih vrsta stoke, kao i dobavljači repromaterijala, proizvođači stočne hrane,poljoprivredne mehanizacije i drugi, koji će imati priliku da izlože svoje proizvode i vrše promociju istih,a kao i prethodnih godina predstavit će se udruženja koja će prezentirati svoje proizvode kao i  kulturne i tradicijske vrijednosti iz ovih krajeva.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime