Ajdin Karić iz Srebrenika: Ponos generacije s MBA diplomom Burch univerziteta

0
3346

Ajdin Karić iz Srebrenika, najbolji student generacije Internacionalnog Burch Univerziteta iz 2022. godine, prije nekoliko dana magistrirao je na spomenutom univerzitetu, sa najboljim ocjenama, potvrdivši još jednom svoju izvanrednost u akademskom svijetu.

Ajdinov put ka uspjehu je pun izazova. Rano je izgubio oca, dok je još bio u osnovnoj školi, pa je svu snagu, ljubav i podršku nalazio u svojoj majci, koja mu je bila najvažniji oslonac i podrška kroz cijelo školovanje. Uz akademske obaveze, Ajdin je aktivno pomagao zajednici kroz različite volonterske akcije, projekte i aktivnosti, pokazujući da pravi uspjeh leži i u pomaganju drugima.

Osvrćući se na svoje studije na Internacionalnom Burch Univerzitetu, Ajdin sa ponosom ističe kako je Burch za njega mnogo više od mjesta za učenje: “Kako mi to volimo reći, i ja to svim srcem potvrđujem i vjerujem, mi smo jedna velika porodica, mjesto gdje obrazujemo svoja srca i umove, jer obrazovanje uma bez obrazovanja srca nije nikakvo obrazovanje.” – ističe Ajdin.

Njegova dostignuća nisu ograničena samo na učionicu. Učestvovao je u brojnim seminarima, radionicama, studentskim klubovima, kao i volonterskim aktivnostima, što mu je omogućilo cjelovit razvoj. Univerzitet je prepoznao njegov trud kroz stipendije i nagrade, što je Ajdinu potvrda da sav naporan rad nije bio uzaludan.

Nedavno stečena MBA diploma za njega predstavlja mnogo više od formalnog obrazovanja: “Ovo nije samo priča o diplomi – ovo je priča o ljudima koji su me uvijek podržavali na ovom putu. O mojoj porodici, prijateljima, kolegama i profesorima koji su bili tu i za slavlja i za krizne momente (čitaj: ispitne rokove). International Burch University nije bio samo mjesto učenja – to je moj drugi dom. Hvala Allahu dž.š. na ovoj prilici, snazi, strpljenju i blagodatima koji su me pratili na ovom putu.” – napisao je Ajdin na svom Facebook profilu.

Ajdinova zahvalnost prema svima koji su ga podržavali i nepokolebljiva vjera u to da “sve u životu dolazi s razlogom” pruža važnu životnu lekciju: nije važno samo gdje nas život vodi, već kako se nosimo s izazovima na tom putu.

Njegova priča je snažan podsjetnik da uspjeh ne leži samo u akademskim postignućima, već i u ljubaznosti i podršci koju pružamo drugima, te u odnosima koje gradimo na tom putu. Kako Ajdin često kaže, “Sve se u životu dešava s razlogom,” Njegov život je primjer kako se najbolje prilike nalaze upravo u neočekivanim trenucima. Njegova poruka drugima je jasna: slijedite svoje snove, ostanite skromni i nikada ne zaboravite važnost davanja i podrške svojoj zajednici.

Ajdin je sada spreman za nove životne izazove, a njegov put svima može poslužiti kao inspiracija. Mi mu želimo puno sreće na tom putu i uopšte ne sumnjamo da će Ajdin iz svake životne situacije izvući maksimum i ono najbolje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime