Sajam proizvoda žena sa sela 19. oktobra u Tuzli

0
86

Udruženje građana “Vive Žene” Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju, koju čine organizacije: Udruženje žena povratnica “Podrinjka” Srebrenica, UŽ “Jadar” Konjević Polje, UPP “Drina” Burnice, Udruženje žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica, Udruženje žena Anima Đulići, Udruženje žena Procvat Podrinja, i Ženska grupa iz MZ Suha, i ove godine obilježava Međunarodni dan žena na selu i Međunarodni dan hrane, koji se tradicionalno obilježavaju u oktobru.

Tim povodom, “Vive Žene” Tuzla organiziraju Sajam proizvoda žena sa sela 19. oktobra na Trgu slobode u Tuzli. Na sajmu će članice pomenutih udruženja predstaviti svoju kućnu i domaću radinost, kao i aktivnosti koje doprinose aktivnijem angažmanu žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva. Njihov rad zalaže se za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim sferama privatnog i javnog života, te afirmiše ulogu žena u društvenom napretku.

Posjetitelji će moći kupiti domaće proizvode te podržati rad ovih vrijednih žena, koje svojim trudom unose dio tradicije u našu svakodnevicu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime