NAJAVLJUJEMO: “Jesen u kraljevskom gradu” – Sajam tradicije i domaćih proizvoda u srcu Srebrenika!

0
251

Udruženje žena Diva Srebrenik, u saradnji s Gradom Srebrenikom, Turističkom zajednicom Srebrenik i Centrom za kulturu i informisanje Srebrenik, organizuje još jedan tradicionalni sajam pod nazivom “Jesen u kraljevskom gradu”. Sajam će se održati u utorak, 5. novembra, na Trgu Alije Izetbegovića u Srebreniku, u periodu od 10:00 do 16:00 sati.

Očekuje se da će sajam, kao i ranijih godina, okupiti brojna udruženja iz cijele Bosne i Hercegovine. Posjetioci će imati jedinstvenu priliku da uživaju u bogatoj ponudi domaćih proizvoda, rukotvorina, tradicionalnih jela, pita, kolača, sokova, džemova i zdrave hrane, koje su pripremile vrijedne članice udruženja širom zemlje. Sajam predstavlja izvrsnu priliku za sve ljubitelje domaće i tradicionalne kuhinje da probaju, kupe i uživaju u domaćim, s ljubavlju pravljenim proizvodima.

Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Srebrenika, Adnan Bjelić, a ovom prilikom biće dodijeljene i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima za njihov doprinos u očuvanju tradicije i promociji domaće proizvodnje.

“Očuvanje tradicije nije samo čuvanje prošlosti, već ulaganje u budućnost.” Ovim geslom vodi se Udruženje žena “Diva” Srebrenik, koje kroz svoj rad neumorno doprinosi očuvanju kulturne baštine i promociji Srebrenika. Njihov trud, posvećenost i ljubav prema tradiciji svaki događaj pretvaraju u istinske manifestacije zajedništva i solidarnosti, koje su prepoznate ne samo u lokalnoj sredini, već širom Bosne i Hercegovine.

Pozivamo sve sugrađane i goste da posjete sajam “Jesen u kraljevskom gradu” u utorak, 05.novembra od 10:00 do 16:00 sati i osjete duh tradicije koji ovaj događaj donosi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime