U Srebreniku održana radionica RurNetwork

0
41

U četvrtak, 24. oktobra je u objektu restorana “IZVOR” u naselju Hrgovi Gornji – Srebrenik, održana radionica na temu: “Osnove strateškog i dobrog planiranja po metodologiji projektnog planiranja”.

Projekat “RurNetvork” realiziraju LAG Šumanovici na čijem je čelu Verica Mušić, direktorica, Udruga mladih Drijenča čiji predsjednik je Vinko Pavlović, uz učešće naše udruge “PONORI” iz Gornjih Hrgova, na čelu sa predsjednikom Babić Slobodanom. Grad Srebrenik je na radionici predstavljala delegacija mladih kadrova koji inače rade na pripremama projekata u gradskoj upravi.

Sredstva za realizaciju ovog projekta su dobivena od Ministarstva regionalnog razvoja R. Hrvatske i fondova europske unije, a biće iskorištena za obuku i edukaciju po pitanju pripreme i izrade projekata.

Ciljevi  projekta su da se potakne prekogranična suradnju između javnog i civilnog sektora, ojačanje njihovih kapacitete za djelovanje u području održivog razvoja, te uspostava međunarodne suradnje. Uz to, tu je i pridonošenje održivom razvoju na lokalnoj razini, stvaranjem mreže za poticanje lokalnog održivog razvoja i jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za zajedničko djelovanje sa drugim sudionicima u provedbi održivog razvoja uz “Osnove strateškog i dobrog planiranja po metodologiji projektnog planiranja”.

Predavač je bila mr. sc. Ana Cvitković-Komesarović, expert za pripremu i izradu projekata iz Republike Hrvatske.

Ranije su već održane radionice  u Drijenči (Općina Čelić) i u Par Selu (Grad Tuzla), a projektom je zamišljeno da se i na prostoru grada Srebrenik i Tuzla održi radionice na dobrobit učesnika i kadrova koji budu prisustvovali radionicama.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime