SUPER IDEJE: Kako da odvojite dijete od mobitela!

0
173

Današnja djeca previše vremena provode na mobitelu, što dovodi do projnih poremećaja poput poremećaja pažnje, nesocijalizacije, nemogućnosti da se dijete fokusira na neke sadržaje koji su važni u njegovom životu i drugo.

Stručnjaci za mentalno zdravlje objašnjavaju da provođenje previše vremena na mobitelu može uzrokovati stres i tjeskobu. Što više djeca koriste mobitel, to su anksioznija. Stres i tjeskoba mogu dovesti do lošeg mentalnog zdravlja, kao i mnogih drugih bolesti poput depresije, razvoja pretilosti, lošeg snai raspoloženja te problema u ponašanju. Stručnjaci smatraju  da djeci do 12 godina treba ograničiti upotrebu mobitela na maksimalno pola sata dnevno.

Ukoliko želite da vaše dijete smanji upotrebu mobitela i tableta, prije svega vi mu morate biti primjer tako što ćete i sami smanjiti upotrebu istih jer dijete najprije uči od roditelja i ponaša se u skladu s onim što vidi kod njih.

Najbolji način da dijete ne koristi mobitel, tablet i slične uređaje jeste da im ponudite druge zanimljive sadržaje. Nedavno sam naišla na jedan prezanimljiv profil na instagramu namijenjen upravo roditeljima i odgajateljima, sa mnoštvom zanimljivih i kreativnih ideja kako djecu držati zauzetim a samim tim i dalje od mobitela, tablet, računara, televizora…

Profil se upravo tako i zove, “Keep kids busy” a ovo su samo neke od ideja za igru i aktivnosti koje bi mogle zainteresovati vaše mališane:  

https://www.instagram.com/p/C4ySkkMJryI/

https://www.instagram.com/p/C4HIY8fvdjb/?img_index=4

https://www.instagram.com/p/C32v5QlrEIO/

https://www.instagram.com/p/C4dUGLNLsnk/?img_index=1

https://www.instagram.com/p/C3d0GW_vUZS/

https://www.instagram.com/p/C3s2Iuwvupb/?img_index=1

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime