Savršena frizura za posebne prilike: Nadogradnja kose kao popularan trend!

0
571

Nadogradnja kose, kozmetički postupak poznat i kao ekstenzije za kosu, sve više postaje izazov za mnoge djevojke. Ne treba čekati mjesecima da kosa poraste, nadogradnjom za nekoliko sati dobijete željenu dužinu kose.

Ako razmišljate o nadogradnji kose, prvo što trebate znati jeste da postoje ekstenzije od prave ljudske Remy kose i sintetičke ekstenzije.

Ekstenzije od prave ljudske kose su tačno ono što zvuče – napravljene su od prave, ljudske kose od korijena do vrha, prikupljene od donatora,  dok su sintetičke ekstenzije napravljene od različitih sintetičkih, mješovitih vlakana i ne sadrže ljudsku kosu. Ova vlakna su obično vrlo fina, plastična vlakna koja su proizvedena da imitiraju pravu ljudsku kosu.

Postoji nekoliko metoda nadogradnje kose a najpopularnije metode su:

• Keratinska nadogradnja:  Koristi se topljeni keratin za spajanje pramenova kose sa prirodnom kosom, uz pravilnu njegu ova metoda može trajati do šest mjeseci.

• Tape-in nadogradnja:  Pramenovi kose se pričvršćuju na prirodnu kosu pomoću posebnih traka koje se mogu lako ukloniti i ponovo postaviti.

• Mikroring Nadogradnja:  Koriste se mali prstenovi ili perle za pričvršćivanje pramenova kose bez upotrebe toplote ili ljepila.

• Clip-in Nadogradnja: Ova metoda je idealna ukoliko ne želite trajno dugu kosu, već samo za neke posebne prilike jer je clip-in nadogradnja zapravo privremena metoda gdje se pramenovi kose sa klipsama mogu lako postaviti i ukloniti.

Da li nadogradnja oštećuje moju kosu?

Ukoliko se pravilno uradi nadogradnja, kosa se ne oštećuje. Najvažniji segment u cijeloj nadogradnji je kvaliteta kose, koja mora biti 100% prirodna, bez dodatnih silikonskih vlasi. Takođe, od velike je važnosti i to da klijent nakon tretmana održava kosu po uputama frizera.

Nadogradnja kose je više od trenda a najbolja je ona kod koje se ne vidi da je nadogradnja, koja je prilagođena tipu dlake kako bi se što ljepše uklopila sa vašom kosom.

Ukoliko razmišljate o nadogradnji kose, preporučujemo Frizeski salon DADA Srebrenik. Ovdje ćete dobiti vrhunski tretman i uslugu a kada je u pitanju nadogradnja kose, salon radi sa najkvalitetnijom prirodnom ruskom kosom, koja se ne mrsi, lako se raščešljava i lijepo se uklapa s kosom klijenta, tako da sve izgleda prirodno i u većini slučajeva se ta nadogradnja i ne primijeti.

Vlasnica salona Merisa Bešić sa uživanjem brine o kosi svojih klijentica i trudi se da im uvijek ponudi nešto drugačije, da ide u korak sa trendovima, pa ukoliko poželite i neku drugu promjenu u smislu šišanja, farbanja, pranja kose, feniranja i slično, u frizerskom salonu Dada će vaše želje pretočiti u stvarnost.

U frizerski salon Dada dobro došli su i muškarci jer pored spomenutih usluga, ovaj salon nudi i usluge šišanja za muškarce.

Ukoliko već razmišljate o godišnjem odmoru, planirate na more onda je vrijeme da polako pripremate kožu za izlaganje “morskom suncu”.  Idealan način da pripremite kožu za visoke temperature je solarij, što je takođe jedna od usluga salona DADA u Srebreniku, a što se cijena tiče, kartica od 90 minuta košta samo 35KM.

Frizerski salon Dada nalazi se u ulici 21. srebreničke brigade, a termin možete zakazati putem FB stranice ili na broj +387 62 748 147

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime