Modni izazovi za poslovne žene: Kako izbjeći neprikladnu odjeću na poslu?

0
328

Mnoge od nas veruju u izreku da je odijelo samo komad tkanine koji ne čini čoveka i to je donekle istina. Međutim,  odjeća koju nosimo, pogotovo kada je u pitanju poslovna sfera, itekako utiče na utisak koji o sebi ostavljamo a ne možemo zanemariti činjenicu da prvi utisak jako puno znači. Način na koji se obučete može mnogo reći o vama i vašem stavu prema poslu.

T ne znači da morate slijepo slijediti trendove ili kupovati skupa dizajnerska odijela ali postoje stvari koje nikako ne bi trebale nositi na poslu ukoliko ne želite ostaviti pogrešan utisak.

Preuska i prekratka odjeća ili ona koju stalno morate popravljati nije na popisu poslovne odjeće uspješnih žena. Odjeća ne bi smjela dekoncentrirati ni vas ni vaše kolege na poslu, a preuskim, prekratkim i u neudobnim komadima i samopouzdanje će vam pasti, što će negativno utjecati i na posao koji obavljate.

Isto važi i za izazovne komade odjeće. Akovolite nositi duboki dekolte i kratke haljinice, to ostavite za noćne ili dnevne izlaske, ali nikako za posao. Sa takvim outfitom ne samo da ćete ometati i dekoncentrisati kolege na poslu, nego ćete i o sebi generalno ostaviti loš dojam.

Trenerke i ostala sportska odjeća su veliko NE za posao, osim ako ne radite kao fitness trenerica. Kako joj i samo ime kaže, ovakva odjeća rezervirana je za sport I nije im mjesto u kancelariji. Možda se vi tajicama, duksericama, trenerkama…osjećate najbolje ali vas u takvom izdanju na poslu niko neće doživjeti kao uspješnu ženu. Isto vrijedi i za patike, odnosno sportsku obuću.

Tajno stilsko oružje uspješnih žena su klasične cipele i štikle, ali nikako ne nosite na posao obuću koju ste tek kupile. Nova obuća vas može nažuljati a samim tim I pokvariti vam raspoloženje. Nove cipele radije isprobajte u slobodno vrijeme i provedite u njima vani nekoliko sati da vidite hoće li vam biti udobne.

Važno je da se osjećate udobno, ali istovremeno i prikladno za radno okruženje.  Birajte odjevne kombinacije koje su prilagođene vašem poslu i koje će vam pomoći da se osjećate samouvjereno i profesionalno.

Dakle, odijelo možda ne čini čovjeka, ali može igrati važnu ulogu u vašem profesionalnom izgledu. Nemojte zanemariti tu činjenicu i obratite pažnju na ono što nosite na posao, jer kako se obučete, tako će vas i drugi vidjeti. Neka vaša odeća odražava vašu profesionalnost, ali i vašu jedinstvenost.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime