SREBRENIK:Počela izgradnja gradskog parka

0
650

Grad Srebrenik ističe se kao primjer zajednice koja se može pohvaliti društvenom odgovornošću kako pojedinaca, tako i lokalnih kompanija. Današnji početak izgradnje gradskog parka predstavlja samo jedan od mnogih koraka ka unapređenju kvaliteta života u našem gradu.

U prethodnom periodu Turistička zajednica grada Srebrenik je u saradnji sa Gradskom upravom uspješno finalizirala idejni projekat gradskog parka, kao i projekt nivelacije terena i izgradnje pješačkih staza u budućem parku.

“Početak izgradnje parka je rezultat zajedničkih napora javnog sektora i privatnih subjekata. Posebno moramo istaknuti firme “Denix doo” i “Herceg doo”, lokalne kompanije koje su pokazale visok stepen društvene odgovornosti. Firma “Denix doo” je obezbijedila finansijska sredstva za pripremne radove, dok je firma “Herceg doo” uložila vlastita sredstva za nabavku i sadnju sadnog materijala za budući park. Njihov primjer treba biti inspiracija i poziv ostalim kompanijama da se aktivno uključe u unapređenje lokalne zajednice” – ističe gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

Bjelić je izrazio duboku zahvalnost svima koji svojim doprinosima, bilo finansijskim ili volonterskim, doprinose uređenju društvenih prostora i unapređenju kvaliteta života svih stanovnika Srebrenika.

Naglasio je a će javnost redovno biti obavještena o svim detaljima vezanim za projekte poput ovog, a posebno će se javno zahvaliti svima koji svojim angažmanom čine razliku u lokalnoj zajednici.

“Srebrenik nastavlja da se razvija zahvaljujući solidarnosti, inicijativi i predanosti svojih građana i poslovnih subjekata. Ovaj grad može biti primjer kako zajedničkim snagama možemo graditi bolju budućnost za sve” – poručuje gradonačelnik Bjelić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime