“KUHINJA NARODA ZA NARODNU KUHINJU” – Humanitarni Sajam hrane ovoga vikenda u Tuzli!

0
210

Ukoliko još uvijek niste isplanirali vikend, predlažemo da posjetite Sajam hrane u Tuzli, koji će biti održan na Trgu Slobode pod sloganom “Kuhinje naroda za narodnu kuhinju”

Naime, šest studenata i jedan profesor su sudjelovali u Youth Leadership Programu koji je finansiran od strane Američke ambasade, a glavni cilj programa je pripremiti studente za implementaciju projekata koji će koristiti lokalnoj zajednici.

Jedan od tih projekata je upravo Sajam hrane, odnosno Food Fair Tuzla. Koncipiran je kao dobrotvorna manifestacija koja će prikupljati sredstva za narodnu kuhinju – Merhamet u Tuzli.

Na gradskom trgu studenti će predstaviti različite nacionalne kuhinje. Tako će prvoga dana Sajma, u subotu 27. aprila posjetioci moći probati specijalitete bosanske, meksičke i američke kuhinje, dok će u nedjelju, 28. aprila biti predstavljeni specijaliteti kuhinja nacionalnih manjina.

Sve navedeno biće upotpunjeno muzikom za koju će se pobrinuti DJ FLZF, DJ Yaha i orkestar Balsika. Hrana će biti dostupna na štandovima, a Sajam oba dana počinje u 17:00 sati i trajat će do 21:00 sat.

“Pridružite nam se na humanitarnom sajmu hrane uz  muzičku podlogu! Istražite originalne proizvode našeg kreativnog marketa! Doživite spoj hrane, muzike i inspiracije kao nikada do sada!” – poručuju organizatori.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime