U petak u G. Srebreniku počinje manifestacija “11 ljiljana”

0
387

U petak, 26. aprila u Gornjem Srebreniku počinje osamnaesta po redu, tradicionalna manifestacija “11 ljiljana”.  Organizator manifestacije je Udruženje građana FK “Bukovik” Gornji Srebrenik, a održava se u znak sjećanja na 11 šehida iz ovog srebreničkog naselja koji su ugradili svoje živote u temelje suverene i nezavisne BiH.

Manifestacija počinje u petak u 12:00 sati, učenjem tevhida za poginule borce u “Šejh Sinan Babinoj džamiji” u Gornjem Srebreniku, nastavlja se u subotu, 27. aprila od 17:00 sati, za kada je planirana prvenstvena utakmica II Fudbalske lige TK između ekipa FK Špionica – FK “Bukovik” G. Srebrenik.

Glavni dio manifestacije je za nedjelju, 28. april, za kada je planiran cjelodnevni program, a počinje u 9:00 sati polaganjem cvijeća na centralnom spomen obilježju poginulim borcima i šehidima u Srebreniku i u Gornjem Srebreniku, zatim obilazak mezara poginulih boraca – šehida.  

Manifestacija će biti nastavljena polaganjem cvijeća na spomen ploču “11 ljiljana” na fudbalskom stadionu u Gornjem Srebreniku, nakon čega će biti upriličen prijem za porodice poginulih boraca – šehida i goste.

Centralni dio manifestacije je Memorijalni turnir  u malom nogometu koji počinje u 11:00 sati. Manifestacija završava u 19:00 sati, dodjelom diploma i pehara za najbolje učesnike turnira.

Vašim učešćem i prisustvom na turniru doprinijet ćete čuvanju uspomena i sjećanja na najbolje sinove Bosne” – poručuju organizatori i napominju da je tokom trajanja manifestacije strogo zabranjeno loženje vatre, prodaja alkohola, korištenje karaoke zvučnika sa muzikom i puštanje druge vrste muzike koja nije u skladu sa programom.

Generalni sponzori manifestacije su Grad Srebrenik i MZ Gornji Srebrenik.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime