SVJETSKO A IZ SREBRENIKA: Ramiza Vilić postala ambasador brenda Laped Italia!

0
641

Ambasador brenda je osoba koju neka kompanija ili organizacija angažuju da predstavlja njihov brend u javnosti.  Nekada su ambasadori brendova uglavnom bili slavne ličnosti i popularni pisci ili novinari koji već imaju veliku publiku. Međutim, brendovi polako mijenjaju strategiju i sve je više onih koji žele ljude iz stvarnog života, odnosno obične ljude koji će njihov brend predstaviti što realnije.  

Jedan od takvih primjera je Ramiza Vilić iz Srebrenika, za čije torte se čulo nadaleko.

Ramiza se već desetak godina bavi izradom prekrasnih unikatnih torti i slastica i ponosna je vlasnica ugostiteljske radnje „B&R honeys“ Srebrenik. Bila je prva u TK koja pravi 3D torte, a od prije par dana je i ambasador Brenda Laped Italia.

“Ja vrlo često volim kazati da je Zemlja okrugla, ali da je puna ćoškova iza kojih se krije mnogo čega. Sve je krenulo spontano i neplanski, jednog jutra pozivom od Mimmy Bosna gdje su mi predložili da isprobam šlag i dam svoju recenziju. Počašćena tim pozivom i načinom koliko neko cijeni moje znanje, rado sam pristala, jer su oni bili itekako svjesni da nikada neću napisati neistinu i time ugroziti bilo koga pa su znali da ono što kažem stoji iza moga imena. Nakon moje prve objave torte urađene sa Ciuff ṣ̌lagom i popratne recenzije, dobila sam poruku direktno od menadžera Laped Italia fabrike gdje mi je samo napisao da žele kolaboraciju i da sam ja ona koju traže” – započinje Ramiza svoju priču o tome kako su njene torte stigle do Italije.

Bila je, kako kaže itekako iznenađena i zatečena povjerenjem koje su joj ukazali svi a posebno glavni distributeri i uvoznici Laped proizvoda Milica i Admir.

“Nazvali su me i kazali: “Oni žele da te vodimo tamo u Italiju da ti prezentuju svoje proizvode, hoćeš li?” I tako smo krenuli u jednu veliku avanturu koja je danas dobila poseban epilog.  Skupa smo stigli, upoznali se, kliknuli na prvu, kao da se godinama znamo, upoznali dublje liniju i kvalitetu proizvoda i dogovorili snimanje za ujutro. Konačno je došao red i na moj dio prezentacije gdje mi je na pola zaglađivanja torte rečeno:”TI SI OD DANAS NAŠ AMBASADOR!” i gdje su mi po završetku rada toliko pljeskali da sam jedva ostala suzdržana da ne zaplačem.  I da, stvarno sam dobila obavezu i titulu ambasadora njihove proizvodnje, kvalitete i imena!” – priča Ramiza.

Ističe kako ogromnu zahvalnost duguje upravo Milici i Admiru koji su joj ukazali povjerenje i vjerovali u nju.

“Neskromno ću dodati da su mi danas “zaplijenili” sve trokutove koje sam odnijela i da su mi rekli da će ih koristiti sa ogromnim zadovoljstvom za daljnje prezentacije koje inače rade po cijelom svijetu i da su mi rekli kako ću, kao ambasador, postati veoma bitan član njihovog tima.  Trud, rad i volja će se isplatiti kad tad, samo je bitno da ustrajete u svojim snovima” – navela je Ramiza na svom Facebook profilu i ovu lijepu priču zaključila riječima:  “Djeco, mama je uspjela!”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime